Veileder for etablering av energistasjoner

Vi i energistasjonsprosjektet er glade for å kunngjøre at veilederen for etablering av infrastruktur for lade- og fyllestasjoner for tyngre kjøretøy endelig er lansert. Dette har vært en av hovedleveransene i prosjektet siden oppstarten, og resultatet av et tett samarbeid med Norconsult som leverandør for utvikling og utforming av veilederen.

Veilederen er rettet mot kommunene, i deres rolle som planmyndighet og med ansvar for arealplanlegging og søknadsbehandling. Formålet med veilederen er å forenkle prosessen med å behandle søknader og samtidig fungere som et verktøy for å tilrettelegge areal i forkant.

Vi har sikret at veilederen har en bred nytteverdi ved å samle innspill fra ulike aktører, noe som gjør den verdifull ikke bare for kommunene, men også for søkere og andre relevante interessenter. Den er tematisk oppbygd og kan anvendes som et oppslagsverk for informasjon om, blant annet, energibærerne, utforming av en energistasjon, involverte aktører og prosessveiledning.

Veilederen ble utviklet i nært samarbeid med relevante interessenter som kommuner, fylkeskommuner, nasjonale myndigheter, transportnæringen, drivstoffstasjoner og energiselskaper. Spesielt har Statens vegvesen og Grønt landtransportprogram vært sentrale støttespillere i denne prosessen.

Vi håper dette vil være et nyttig verktøy oppfordrer alle interesserte parter til å utforske og dra nytte av den.

Forrige
Forrige

Fagseminar fremmet samarbeid på veien mot grønne energistasjoner

Neste
Neste

Fritak i bompenger for gasskjøretøy i takstgruppe 2