Gode innspill til veileder for energistasjoner

Energistasjonsprosjektet skrider framover. En av hovedleveransene i prosjektet er å utvikle en veileder for etablering av energistasjoner. Den 11. mai ble fjerde og siste workshop gjennomført i arbeidet med veilederen, med deltakelse fra Enova, Statens vegvesen, Oslo brann- og redningsetat og Klimaetaten. Osloregionen har gitt Norconsult i oppdrag å bistå i utvikling av veilederen.

Hovedmålgruppen for veilederen er kommuner i deres rolle som planmyndighet og med ansvar for arealplanlegging og søknadsbehandling. - Vi tror veilederen vil ha stor nytteverdi også for andre aktører og bidra til økt kvalitet på planinitiativ eller byggesøknader, sier Eva Næss Karlsen, Osloregionens prosjektleder i energistasjonsprosjektet. Målet er at dette skal bidra til mer effektiv saksbehandling i etablering av energistasjoner.

Deltakerne på verkstedene som har vært gjennomført i perioden mars - mai har vært kommuner, fylkeskommuner, nettselskap, utbyggere av energistasjoner, transportnæring, representanter fra ulike energibærere, Grønt landtransportprogram og statlige myndigheter. Hovedtema for workshop har vært knyttet til utforming av energistasjonen, hvorvidt det er hensiktsmessig med flere ulike energibærere på samme sted, trinnvis utbygging, praktisk utforming av stasjonene, lokal tilpasning i forhold til etterspørsel over tid og spørsmål knyttet til brann og sikkerhet.

- Det har vært engasjerte deltakere på alle workshop, sier oppdragsleder Tor Mjøs i Norconsult. - Deltakerne har delt flittig av sin kunnskap og dermed også gitt meget nyttig informasjon for utformingen av veilederen. Nå skal vi bearbeide innspillene og utforme et utkast til veileder som skal kvalitetssikres hos ulike interessenter. Veilederen skal ferdigstilles i løpet av året, avslutter Tor Mjøs.

Les mer her om arbeidet med veileder.

Forrige
Forrige

AFIR er vedtatt i EU

Neste
Neste

Nytt kunnskapsgrunnlag viktig for lokalisering av energistasjoner